U kunt terecht bij OTOO aanhangwagens voor een vlakzeil (ook wel bache of dekzeil genoemd) voor elk type aanhangwagen, zowel geremd als ongeremd en alle mogelijke uitvoeringen.Wij maken enkel gebruik van kwalitatief en zeer stevig zeildoek, zoals gebruikt voor vrachtwagens en opleggers, namelijk Mehler Polymar 680g/m².UPDATE: Download nu onze handige montage gids voor het bevestigen van het dekzeil op de aanhanger.


Grote voorraad aan dekzeilen voor in verschillende kleuren voor de Weytens en VDM aanhangers.

Wenst u een afwijkende maat bache? Geen probleem, wij kunnen deze afdekzeilen verzenden per post en typisch heeft u deze reeds na 1-2 weken bij u thuis geleverd, klaar om te monteren op uw eigen remork!

Volg deze stappen voor de maatopname van een afdekzeil of bache volledig op maat van uw aanhanger.We doen liefst zelf de maatopname, echter kunnen wij ook vanop afstand met uw maten of tekening de bache produceren. We voorzien ook verzending van het tarpaulin naar alle locaties in Europa per post of koerierdienst.Wat is een vlakzeil?

Een vlakzeil, ook wel bache genoemd, is een rechthoekig stuk doek dat gebruikt wordt om goederen te beschermen tegen weersinvloeden tijdens transport. Het wordt vaak gebruikt op aanhangwagens om de lading af te dekken en te beveiligen tijdens het vervoer.


Opbouw van een vlakzeil

Een vlakzeil is meestal gemaakt van duurzaam en waterdicht materiaal, zoals PVC of zeildoek. Het materiaal wordt op maat gesneden en genaaid, waardoor een strakke pasvorm op de aanhangwagen wordt verkregen. Het zeil wordt bevestigd aan de aanhangwagen met behulp van bevestigingsmiddelen, zoals elastische koorden, gespen of haken.

Een plat zeil bestaat meestal uit een platte bovenkant en vier zijden die rondom de aanhangwagen vallen en worden vastgemaakt aan de zijkanten. Hierdoor wordt voorkomen dat er water, stof of ander vuil in de lading terechtkomt.

Zeil op frame

Sommige afdekzeilen zijn ook voorzien van een ingebouwd frame van metalen buizen of stangen om de vorm en stevigheid te behouden en de lading nog beter te beschermen, typisch bij een huifzeil (huifopbouw van 150 tot 200 cm).

In het dekzeil zijn messing zeilringen ingeslagen om bv. een elastiek of elastisch koord aan vast te maken.


Andere functies van een bache?

Naast het beschermen van de lading tegen weersinvloeden, biedt een plat zeil ook extra veiligheid tijdens transport. Het houdt de lading op zijn plaats en voorkomt dat deze van de aanhangwagen afvalt. Dit vermindert het risico op ongevallen en voorkomt schade aan de goederen en andere voertuigen op de weg.

Een afdekzeil is beschikbaar in verschillende maten en kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van de lading en aanhangwagen. Je kan het dekzeil op de aanhanger gebruiker voor het veilig vervoeren van diverse soorten goederen, zoals bouwmaterialen, tuinafval, meubels en vele andere items.

Kortom, een bache is een onmisbaar onderdeel voor het veilig en efficiënt vervoeren van goederen op een aanhangwagen. Het biedt bescherming tegen weersinvloeden en voorkomt dat de lading van de aanhangwagen afvalt, waardoor de veiligheid op de weg wordt verbeterd.


Mehler Polymar

Onze vlakzeilen van het Duitse merk Mehler type Polymar zijn beschikbaar in zo goed als alle kleuren.
Alle kleuren van dekzeilen bieden wij aan dezelfde prijs aan.

De dekzeilen worden gelast (ultrasoon lassen en/of hetegas lassen) en gestikt, zijn voorzien van dubbel verstevigde hoeken en kunnen ontworpen worden voor ieder type aanhangwagen, zowel plat als hoes of huif.Dit hoogwaardige zeildoek, ook gebruikt voor opleggers en vrachtwagens, heeft volgende eigenschappen:


Tips voor een vlakzeil op een dubbele as aanhangwagen

Bij dubbele as aanhangwagens raden wij aan van een steunwiel te voorzien op de aanhanger. Zo voorkomt u dat er bij hevige regenval of sneeuw een zak ontstaat in het midden van het vlakzeil wanneer de aanhanger horizontaal geparkeerd staat.