Wat is een huif?

Een metalen huifopbouw voor aanhangwagens is een essentieel accessoire dat wordt gebruikt om de lading op een aanhangwagen te beschermen tegen verschillende weersomstandigheden en externe elementen. Deze huifzeilen zijn gemaakt van duurzaam en waterdicht materiaal, zoals zeildoek of PVC, om de lading te beschermen tegen regen, sneeuw en stof.De huif wordt meestal bevestigd aan een metalen frame dat stevig aan de aanhangwagen is bevestigd. Het frame zorgt voor de nodige stabiliteit en maakt het mogelijk om de huif gemakkelijk te openen en te sluiten wanneer dat nodig is.


Een huif voor aanhangwagens kan worden aangepast aan verschillende afmetingen en vormen van aanhangwagens. Het biedt niet alleen bescherming aan de lading, maar kan ook helpen om de lading op zijn plaats te houden tijdens het transport.

Met een huif kunnen goederen veilig en beschermd worden vervoerd, of het nu gaat om bouwmaterialen, meubels, tuinapparatuur of andere items. Het is een praktisch accessoire dat de functionaliteit van een aanhangwagen aanzienlijk verbetert en ervoor zorgt dat de lading in goede staat blijft tijdens het transport.

Een huif kopen voor je aanhangwagen

U kunt direct bij aankoop een (afneembare) huifstellage laten plaatsen, maar ook nadien. Daar de profielen en maten van de aanhanger chassis vaak gelijk blijven doorheen de jaren kan je ook bij oude aanhangwagens nog een nieuwe huif laten monteren.

De montage van de huifstellage door ons neemt de eerste keer typisch zo’n 30-45 minuten tijd in beslag. Nadien kan je binnen een korte tijd met 2 personen gemakkelijk de huifbouw terug afnemen en terugplaatsen indien nodig.


De prijzen van een huifstellage voor de verschillende aanhangwagen modellen en afmetingen vindt je terug op onze prijslijst: Prijzen aanhangwagens


Wat is een hoes? Is dat een huif?

Wist je dat je ook een soort huif kunt plaatsen bovenop de loofrekken van je aanhangwagen? Bij ons kun je terecht voor een hoes op maat van de loofnetten van je aanhanger. Hierbij heb je geen extra frame nodig.

Zo kun je ook ander materieel droog transporteren met het bestaande traliewerk op de aanhangwagen, zonder te hoeven wisselen tussen de loofrekken en de huifopbouw.Een hoes voor je aanhangwagen kopen kan bij OTOO aanhangwagen, op maat van alle merken, modellen en afmetingen van aanhangwagens!


Voordelen van een huif op je aanhangwagen

Bescherming van de lading

De belangrijkste functie van een huif is het beschermen van de lading tegen weersinvloeden zoals regen, sneeuw, hagel en zonlicht. Het waterdichte materiaal voorkomt dat de lading nat wordt en helpt schade door vocht te voorkomen.

Zo help je ook de laadvloer te beschermen tegen zon en regen, waarbij de laadvloer van je aanhangwagen dus veel langer mee gaat.

Beveiliging van de lading

Een huif kan ook helpen bij het beveiligen van de lading door deze uit het zicht te houden. Dit kan diefstal voorkomen, omdat potentiële dieven geen direct zicht hebben op de inhoud van de aanhangwagen.

Stof- en vuilpreventie

Naast bescherming tegen weersomstandigheden voorkomt een huif ook dat stof, vuil en andere verontreinigingen zich op de lading verzamelen tijdens het transport.

Aerodynamica

Een huif kan de luchtstroom over de aanhangwagen verbeteren en zo de aerodynamica optimaliseren. Dit kan het brandstofverbruik verminderen en de stabiliteit van de aanhangwagen tijdens het rijden verbeteren.

Kortom, een huif op een aanhangwagen biedt bescherming, beveiliging en verbeterde aerodynamica, waardoor de lading veilig en in goede staat kan worden vervoerd.