Stappen plan voor het monteren van een vlakzeil op de aanhangwagen


Merk op: hetzelfde principe van montage als hieronder beschreven kan ook toegepast worden bij de hoes (voor loofrek) en het huifzeil.


Voorbereiding

Leg het vlakzeil klaar en de bijgeleverde elastieken. Standaard zijn de S-haken reeds door ons genepen op de elastieken.

Bij plateau aanhangwagens met aluminium borden moet u eventueel de niet-genepen kant van de S-haak nog licht open trekken zodat deze in de rail van de aluminium borden past. Ook dit wordt normaal door ons voorzien.Stap 1: Het vlakzeil open leggen

Het vlakzeil wordt open gevouwen en over de bak geplaatst. Zorg ervoor dat de hoeken achteraan volledig over de bak komen.
Stap 2: Tijdelijk opspannen

Met de 2 elastieken vooraan spant u het vlakzeil tijdelijk op.

  • Het vlakzeil kan niet meer wegwaaien.
  • U kunt de bache correct uitlijnen met de aanhangwagen.
  • Hierbij kunt u gemakkelijk alle overige elastieken bevestigen.Stap 3: Elastieken vastmaken

Maak de rubberen elastieken (voorzien van S-haak) vast aan alle ringen (ogen) die voorzien zijn in het vlakzeil. Haak deze nog niet vast aan het chassis.
Stap 4: Elastieken opspannen en vasthaken

Span of haak eerst de elastieken achteraan op aan het chassis, gevolgd door deze vooraan aan de driehoeken ter hoogte van het ladderrek. Daarna kunt u kruisgewijs de elastieken opspannen aan de zijkanten van het vlakzeil.

OPGELET: De voorste driehoeken moeten over de zijdriehoeken bevestigd worden om te voorkomen dat water in de laadbak terecht kan komen.Het vlakzeil moet nu hard opgespannen zijn zoals een trommel. Een vlakzeil dat los hangt zal veel sneller slijten!
TIP: Zet de aanhangwagen schuin bij regen

Om te voorkomen dat water zich opstapelt in het vlakzeil bij harde regen plaatst u de aanhangwagen schuin. Bij een tandemas of plateau aanhangwagen doet u dit het gemakkelijkst met behulp van een steunwiel dat gemonteerd is aan de V-dissel.

fr_BEFrançais de Belgique