Wat is een loofrek?

Een loofrek voor aanhangwagens is een opzetstuk dat op de randen van een aanhanger kan worden gemonteerd om te voorkomen dat ladingen eruit vallen tijdens transport. Het rek is meestal gemaakt van stevig metaal of aluminium en bestaat uit een roosterwerk van stangen en spijlen die horizontaal en vertikaal zijn geplaatst.

Het loofrek of loofnet kan in verschillende hoogtes worden geïnstalleerd, afhankelijk van de grootte van de lading die moet worden vervoerd. Het kan ook worden uitgerust met zijwanden om de lading nog beter te beschermen.

Het loofrek of traliewerk wordt meestal gebruikt voor het vervoeren van losse ladingen zoals takken, bladeren, gras, puin of ander materiaal dat gemakkelijk wegwaait of van de aanhanger kan glijden tijdens het rijden. Het is een handige en veilige manier om ladingen te vervoeren en voorkomt dat er schade wordt toegebracht aan andere voertuigen of weggebruikers op de openbare weg.


Weytens en VDM

De loofrekken die wij aanbieden bij OTOO aanhangwagens zijn geschikt voor gebruik op de vroegere aanhangwagens van het merk Weytens (Intertrailer NV) en het huidige merk VDM Trailers.

Dit traliewerk is beschikbaar voor zowel enkele als dubbele as bakaanhangwagens, alsook voor de plateauwagens met aluminium zijborden.Het loofnet wordt op maat gemaakt voor deze aanhangwagens. Deze passen vaak niet op andere merken van aanhangwagens omwille van de specifieke maten van de kokerprofielen en de algemene maten van de bak van de aanhangwagen.


Loofrekken wind -en waterdicht maken?