De ongeremde plateau aanhangwagen wordt standaard geleverd met 1 ladderrek ook koprek genoemd, dit wordt typisch vooraan op de aanhangwagen gemonteerd.

U kunt ook een extra of 2e ladderrek aankopen, deze past op dezelfde manier in de kokerprofielen aan de achterzijde van de aanhangwagen.Wat is een ladderrek?

Een ladderrek voor een aanhangwagen is een accessoire dat bovenop de laadbak van de aanhangwagen wordt geplaatst om extra opbergruimte te bieden voor lange, dunne voorwerpen zoals ladders, buizen of planken. Het is vaak gemaakt van stevig en duurzaam metaal, zoals staal of aluminium, en kan worden bevestigd aan de zijwanden of in de profielen van de aanhangwagen.

Het ladderrek bestaat uit een aantal horizontale stangen die parallel aan elkaar zijn bevestigd en die op regelmatige afstanden van elkaar zijn geplaatst. De stangen zijn zo geplaatst dat de ruimte tussen hen groot genoeg is om lange, dunne voorwerpen op te bergen, maar klein genoeg om te voorkomen dat ze er tussendoor vallen of gaan schuiven.

Het ladderrek kan worden geleverd in verschillende hoogtes, afhankelijk van de hoogte van de laadbak van de aanhangwagen. Sommige ladderrekken zijn verstelbaar, zodat de hoogte kan worden aangepast aan de grootte van de lading die moet worden vervoerd.

Om te voorkomen dat de lading van het ladderrek valt tijdens het rijden, kan het ladderrek worden uitgerust met bevestigingspunten voor riemen, klemmen of andere soorten bevestigingsmaterialen. Deze zorgen ervoor dat de lading veilig op zijn plaats blijft terwijl de aanhangwagen in beweging is.

Een ladderrek kan een handige accessoire zijn voor mensen die regelmatig lange en dunne voorwerpen moeten vervoeren. Door het gebruik van een ladderrek kan de laadruimte van de aanhangwagen efficiënter worden benut en kan de lading veilig en gemakkelijk worden vervoerd.