U kunt terecht bij OTOO aanhangwagens voor een vlakzeil (of bache) voor elk type aanhangwagen.

Wat is een vlakzeil?

Een vlakzeil, ook wel bache genoemd, is een rechthoekig stuk doek dat gebruikt wordt om goederen te beschermen tegen weersinvloeden tijdens transport. Het wordt vaak gebruikt op aanhangwagens om de lading af te dekken en te beveiligen tijdens het vervoer.

Opbouw van een vlakzeil

Een vlakzeil is meestal gemaakt van duurzaam en waterdicht materiaal, zoals PVC of zeildoek. Het materiaal wordt op maat gesneden en genaaid, waardoor een strakke pasvorm op de aanhangwagen wordt verkregen. Het zeil wordt bevestigd aan de aanhangwagen met behulp van bevestigingsmiddelen, zoals elastische koorden, gespen of haken.

Een vlakzeil bestaat meestal uit een platte bovenkant en vier zijden die rondom de aanhangwagen vallen en worden vastgemaakt aan de zijkanten. Hierdoor wordt voorkomen dat er water, stof of ander vuil in de lading terechtkomt. Sommige vlakzeilen zijn ook voorzien van een ingebouwd frame van metalen buizen of stangen om de vorm en stevigheid te behouden en de lading nog beter te beschermen.

Andere functies van een bache?

Naast het beschermen van de lading tegen weersinvloeden, biedt een vlakzeil ook extra veiligheid tijdens transport. Het houdt de lading op zijn plaats en voorkomt dat deze van de aanhangwagen afvalt. Dit vermindert het risico op ongevallen en voorkomt schade aan de goederen en andere voertuigen op de weg.

Een vlakzeil is beschikbaar in verschillende maten en kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van de lading en aanhangwagen. Het kan worden gebruikt voor het vervoeren van diverse soorten goederen, zoals bouwmaterialen, tuinafval, meubels en vele andere items.

Kortom, een vlakzeil is een onmisbaar onderdeel van het veilig en efficiënt vervoeren van goederen op een aanhangwagen. Het biedt bescherming tegen weersinvloeden en voorkomt dat de lading van de aanhangwagen afvalt, waardoor de veiligheid op de weg wordt verbeterd.


Mehler Polymar

Onze vlakzeilen van het Duitse merk Mehler type Polymar zijn beschikbaar in zo goed als alle kleuren. Alle kleuren voor baches bieden wij aan dezelfde prijs aan.

Dit hoogwaardige zeil dat ook in gebruik is voor vrachtwagens, heeft volgende eigenschappen:

  • Gewicht van 765 g/m² (volgens ISO 2286-2)
  • Treksterkte van 2800 N /50 mm (volgens ISO 1421/V1)
  • Temperatuurbereik van -40°C tot +70°C
  • Kraakweerstand van 100.000 (volgens DIN 53359)
  • Materiaal: PVC
  • Acryl laag op beide zijden
  • Antimicrobieel
  • UV-bestendig (zonlicht)

Tips voor een vlakzeil op een dubbele as aanhangwagen

Bij dubbele as aanhangwagens raden wij aan van een steunwiel te voorzien op de aanhanger. Zo voorkomt u dat er bij hevige regenval een zak ontstaat in het midden van het vlakzeil wanneer de aanhanger horizontaal geparkeerd staat.